DÅLIGA ERFARENHETER MED AVIRA ANTIVIRUSPROGRAM

uppdaterad 160901

Jag installerade Avira på min laptop  i  mitten av juli 2016 baserat på PC för allas test Två veckor senare var min bärbara dator totalinfekterad av virus 

se PC för allas test 2016  om bästa virusprogram där Avira rekommenderas

Har under senaste 5 åren trott att vara fri från virus som stör datorns drift Använt Virusprogran MCaFee AVGfree och senaste åren  Defender innan AVIRA

En vecka efter det att Avira var installerat började datorn konstra och starta långsamt vill inte gå tillbaka från viloläge och kraschade ofta. Berodde det på att AVIRA släppt in nåt ?? Varför blev det en massa trubbel direkt efter installationen?? Kan inte vara en tillfällighet??  Vid rensning visade det sig att skadlig kod fanns på datorn sen 2013. Bekymren började med Avira höll de tidigare virusprogrammen  Defender , AVG och McaFee viruset i schack???

Vid virussökning utifrån via en specialprogram  hittades nämligen skadlig kod från 2013 som kommit in någon månad efter det jag köpt datorn 2013 med mcAfee i datorn. Därfeter har jag använt  AVG och Defender som virusskydd. En ska är säker : Inget av  mina använda virusprogram hittade viruset när det väl var installerat!

Notera att det finns inget virusprogram som kan skydda helt från intrång- det sker alltid förr eller senare för alla i en Windowsdator. Dessutom klarar inget installerat virusprogram att hitta de farligaste virusen   när de väl är inne då de kan manipulera virusökningen.

Jag har efter AVIRA äventyret i början av aug 2016  tröttnat på Windows som alltid varit som ett såll när det gäller kryphål för mög att ta sig in. Intrånget kunde bara upptäckas av specialprogram från en DVD .

Jag gick bytte därför ut min laptop mot   Chromebook för att användas i huvudsak på internet.Chromebook är i princip helt virussäker  och där inga virusprogram behövs, för att vara helt säker på att inte få intrång.

Jag använder min stationära dator för specilaprogram nu och i liten utsträckning på internet.

VAL AV VIRUSPROGRAM WINDOWS

När man köper en ny Windowa dator följer ofta med ett virusprogram som man efter en tid får betala en årlig avgift. Helt onödigt!Finns minst lika bra   gratisprogram

DEFENDER KAN MAN LITA PÅ OM MAN DESSUTOM ÄR LITE FÖRSIKTIG PÅ INTERNET LÄS MERA HÄR

ANVÄNDA DEFENDER

Avinstallera det medföljande virusprogrammet direkt  om man har Windows 10. Man behöver inte betala för bra virusskydd 2016.

Det som nu händer är att Windows eget skydd defender går in automatiskt.

Man  kan fortsätta med Defender det ger ett godtagbart skydd

Ta fram och titta på defender   genom att skriva defender i sökrutan nere till vänster – man kan sen lägga defender i startmenyn eller annat ställe (högerklicka på musen ) och kontrollera när man vill. Antivirusdata uppdaterad automatiskt via windows update,

DET BÄSTA GRATISPROGRAMMET FÖR VIRUSSKYDD 2016 ÄR AVIRA enligt PC för alla  

Avira1

Avira ger enligt test i PC för alla betydligt bättre virusskydd än defender  och man kan dessutom aktivera ett skydd i chrome när man surfar som är bra då mycket skräp kommer in i den Windows dator via tvivelaktiga websidor.

JAG AVRÅDER NATURLIGTVIS FRÅN AVIRA DÅ JAG FICK PROBLEM UNDER 14 DAGARS ANVÄNDNING

Annat bra alternativ är AVGfree som jag har bra erfarenhet av och FRIVERSIONEN RÄCKER BRA

avg

Ett  bra alternativ till defender som jag använt i många år är AVG men det tar lite mycket kapacitet av datorn och jag fördrog efter några års användning defender istället.

se PC för allas test 2016

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *