Backa dig ur när du får problem med datorn !! Timesaving you bet!!

Publicerad 131108 uppdaterad 141220

Om du tillhör typen som använder datorn mycket surfar överallt använder alla typer av programvara prövar och testar då har du garanterat problem med datorn då och då.

Jag har med många års erfarenhet hittat ett system som gör att det   bara ca 10 min att backa mig ur problemet och få en helt problemfri dator igen. Alternativet att rensa dator leta fel tar avsevärt mycket längre och inte längre att tänka på

1 Jag använder numera en SSD disk som är supersnabb om man inte har SSD  får man vänta längre att få en problemfri dator  men  en 30-40 min  för en återställning  är ändå snabbt,

2 Jag har skilt  systemet och programmen från mina egna filer på olika hårddiskar– det går lika bra med olika partitioner ( delar)  på en hårddisk.

3 Jag har en partition ( del av ) på hårddisken där jag gör bacup av systempartitionen en gång i veckan och jag sparar tre säkra partitioner hela tiden,

4 Jag har en säkerhetskopia av systempartitionen på en extern hårddisk som normalt  inte är ansluten så den är blixtnedslagssäker.  Jag byter ut den några gånger per år  till en aktuellare version men sparar alltid  första versionen som ju är 100% säker- behöver bara uppdateras med windows säkerhetsuppdateringar  och nyare versioner av program  om man startar från den – en bråkdel av jobbet i jämförelse med  en nyinstallation.

Om jag får problem med datorn återställer jag den på ca 10 min då hela systempartitionen ersätts med en 1-4 veckor gammal version som fungerar .

Jag använder Acronis bacup och har gjort en återställnings CD som startar upp datorn om allt pajat och jag kommer in i Acronis och kan återställa partitionen.

Jag installerar då en  spegelbild av partitionen och allt  mög destrueras.  Acronis fungerar exakt som Microsofts egna inbyggda bacup med den skillnaden att det fungerar 100% ( två års erfarenhet) Microsofts bacup är inte lika tillförlitligt och schabblar ibland av egen erfarenhet.

Förvånar mig att inte fabrikanterna bygger in nåt effektivare bacupsystem än fabriksåterställning som är värdelös redan efter ett år då man måste uppdatera windows som tar många många  timmar

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *