Bästa bilköpet 2018 en diesel för den som är insatt i regelverket

De flesta har inte aning om de kommande dieselreglerna i stan och tror att dieseln är död.

Passa på att fynda en diesel …

Finns många bra Volvo dieslar XC60 classic kvar från 2017 och även andra modeller och märken  . Leta efter  osålda  av 2017 modell där du kan göra en riktigt bra bilaffär.

En välutrustad Volvo XC60classic är mer än 100 000 billigare än 2018 års modell- så mycket bättre är inte den nya modellen av bilen . XC60 classic är enligt min uppfattning den bästa bil Volvo byggt innan 2018 årsmodell  som är ytterligare ett snäpp bättre. men inte värd 100 000 mer på en redan överprisad bil.

Snart får politikerna krypa till korset med CO2 vänta bara till Miljöpartiet åker ur riksdagen  till hösten som  de flesta hoppas.

SÅ HÄR SER REGLERNA UT FÖR  KOMMANDE MILJÖZONER om du inte visste

Notera att  nya dieslar 2015- 2018   med rening enl euro6 visst får köra i miljözon 2  efter 2022

Inga bilar med förbränningsmotorer får köra i Milözon 3. Ur miljösynpunkt ingen skillnad i stan på bensin o nya dieselbilar.

Vad politikerna hittar på om 5-10 år är ointressant det är nu man ska köpa en diesel om man kör 1500 mil eller mer årligen. Då hjälper du till att minska CO2 utsläpp.-

Dieselbilar drar mindre bränsle och släpper ut mindre CO2 en bensinbilar om du glömt det.

En större bil med diesel släpper inte ut mer CO2 än en liten bil med bensin.

Rena förlustaffären att köpa bensinare som drar 30-40% mer än dieslar för den som kör lite längre. Det kommer Svensson snart att erfara igen.

Elbilar fortfarande bara för stadstrafik och inte användbara eller prisvärda för annat- Möjligen om 5-10 år när priserna pressade och man kan köra lika långt som en tank flytande bränsle.

Inte många som köper elbil bara för klimatat -bara idealister- inte jag i varje fall .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *