Test Ipad 3 och jämförelse Samsung Galaxy Tab

uppdaterad 150410  Många tester från 2012( läs nedan  ) visar att Samsung och Ipad slåss om tätplatsen i olika tester- tar man hänsyn till Ipads begränsningar med Flashvideo och att man får inte välja appar fritt ska man inte välja en Ipad- Min Galaxy 8,9 från 2011 var 2014 inte frånåkt av Ipad i min multianvändning där Ipaden INTE hänger med- det handlar INTE om skärmupplevelse utan vad  plattan praktiskt kan användas till- det är inte många testare som riktigt fattat än!

2016  feb Sony X4 Tablet och iPad air 2 bäst i klassen Läs mer här om jämförelse  med iPad pro som är på gång men alldeles för dyr för det man får ut mer vid praktisk användning i jämförelse med de andra två.

2015 Har Sony X3 Tablet mini tagit över ledarskapet vid multianvändning nu i jämförelse med iPad air som är de i särklass två bästa plattorna i början av 2015. Läs mer här

LÄGET 2012

Läs också tidigare jämförelse Ipad 2 Samsung Galaxy tab 8.9

Funderar du på en platta (padda ) ?  Ipad är inte lika självklart längre det finns nu bra alternativ där du får betydligt mer för pengarna.

De  flesta som köper iPad köper bara som andra utan att tänka själv är min erfaremhet som professionell amnvändare av plattor och smartphones sen tidernas begynnelse! USE YOUR BRAIN!!!

Inte självklart att köpa en ipad 3

Det börjar dock  dyka upp mer kritiska granskningar som börjar   ifrågasätta  kvaliteten och prisnivån över huvudtaget på Apples nya produkter bla Andreas Ekström Sydsvenskan som tycker att priset  inte motsvarar kvaliteten speciellt på reservdelar..

Noterar att iPad 3 har några allvarliga barnsjukdomar

Problem med Ipad3    Laddaren på Ipad  3 funkar inte som avsett

Jämförelse Ipad2 och Ipad 3  talar inte för att det är värt att byta

Jämförelsen mellan Ipad 3 och Samsung Galaxy Tab 10,1 visar försumbara skillnader .

 

I jämförelse med alternativen som finns är inte iPAD 3 värt pengarna om du ska använda plattan till många olika ändamål

En iPad 3 kostar i mars 2012  mellan 4400 och 7200 kr som är alldeles för mycket för så lite mer som man får i jämförelse med förra generationen-iPad 2 ! Lite snabbare skärm och bättre grafik ( som redan var tillräckligt bra för en som använder plattan till mycket)- kameran  avsevärt bättre men å andra sidan inte särskilt praktiskt att fota med en ipad!

Snabbare , mycket bra skärm och bra kamera har redan  den billigare Samsung Galaxy Tab .. som dessutom har en GPS med i WiFi-varianten och den klarar alla former av flashvideo .

Räkna också  med att priserna på likvärdiga plattor kommer att gå ner. Senare under året kommer windows8 plattor där Nokia  kommer igen och det   pressar  ner prisnivån .Jag tror att det kommer att bli som med plattTV- priserna kommer att falla radikalt för plattor framöver – större utbud av tillräckligt bra plattor (tablets) och att plattan ersätter laptopen och datorn för många användare framöver.

Ett klart bättre köp  än Ipad 3 för förstagångsköparen   är en Ipad 2 eller Samsung Galaxy Tab  8,9  De bästa plattorna på marknaden just nu.  Du får mest för pengarna för samma prestation och enkelhet och de har redan riktigt bra skärmar- du har inget behov som normalanvändare  för nyaste generationens superskärm  – -varför då betala för mycket?!

I slutet av mars 2012 kan du köpa en Ipad 2 för 3290 kr och en Samsung Galaxy Tab 8,9  för 2990 kr 16GB WiFi där Galaxyn dessutom har GPS och klarar flashvideo där ligger  WiFi-iPaden i lä  vare sig det är version 2 eller 3

Jag föredrar efter  egena tester av  de två plattorna en  Samsung 8,9  med min användningsprofil! – Ska plattan bara användas hemma kanske iPad för många är att föredra då skärmen något större. Samsungen  har en modernare design  är  tunnare och lättare  dvs enklare att ha med sig och man får betydligt mer för pengarna då en  GPS och alla typer av flashvideo ingår som WiFi iPaden inte har.

Det finns en myt med appar som lever kvar att Apple har en fördel med betydligt mer appar än Android– idag  är det i stort utjämnat- alla bra appar vare sig de lanserats först ut på apple eller android- kommer snabbt på det andra systemet om de är bra= säljer bra– så det kan man nu glömma.Android har nu 450 000 appar enligt uppgift… 🙂

Ipad och Samsung Galaxy Tab 8,9 storleksjämförelse

3G OCH MINNESSTORLEK ?

Har du en smartphome glöm 3G det behövs inte då du med ett knapptryck kan förvandla  telefonen till en router och ansluta plattan till internet.  Har du inte smartphoneanvänd då en trådlös router hemma så har du uppkoppling mot ditt eget internet.

 okt 2012 4G börjar bli intressant men inte integrerat i plattan det är ointressant-

Använd också Microsoft Skydrive   (25 GB) gratis  ”i molnet ” då räcker ett  internminne på 16G på plattan mer än väl spec om du kan ordna 4Ganslutn se ovan okt2012–Ett  större minne är  bortkastade pengar för de flesta.

Läs mer om alternativ till 3G  version och mer minne i molnet” istället för att punga ut med upp till 3000 kr extra..

Är du förstagångsköpare av en platta  köp INTE den senaste versionen. Den är mest överprisad och kvalitet och prestanda skillnaderna är marginella dessutom får du räkna med att det finns barnsjukdomar dvs hårdvarufel och buggar ! I den snabba utveckling som nu sker kommer hela tiden nya utgåvor av plattor med bara marginella skillnader. De bästa köpen är ofta näst senaste utgåvan som dessutom prisnedsätts när en ny variant kommer.

Läs mer om val av platta beroende på hur du tänker använda plattan 

Andra tester genom åren pekar på att Samsung ofta är i täten 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *