Lätt att läsa bok i läsplatta i e-bokens tidevarv

Läsplattan  Samsung Galaxy tab 8.9 är  mycket vilsam för ögat- känns lika bra som att läsa i en bok- Samsungplattan är i nov 2011 den lättaste och tunnaste i sin klass på marknaden.Inte bara läsplatta utan en avancerad dator i TAB format lika enkel att använda som en Ipad2 . Jämförelse här.

Jag har nu under ca 14 dagar snart  läst 4 böcker på min Tab  – böckerna lånade från bibblan i Lund som ju sponsrar denna form av läsning- de betalar 20 kr per utlåning till förlaget som är en dålig deal för biblioteken -bättre upp kan de!

När man väl kommit på hur man skall göra  för att ladda ned böckerna är det  inte så svårt.Tyvärr är Lund biblioteks hemsida nog mer inriktad mot bibliotikarierna än till kunderna (låntagarna) har svårt att hitta den för den datorvane!.

 

e-böckerna

Jag har under senaste 14 dagarna läst

Zlatans historia…   betyg 3 * av fem -Läsvärd men på ett torftigt språk ( förf använder Zlatans sätt att uttrycka sig..) men boken ger en bra bild av en framgångsrik invandrares lysande fotbolls karriär.

Steve Jobs biografi  Betyg 5* av fem.  En intressant livssaga om en envis kreativ entreprenör och en resa i tiden med utvecklingen av nördiga datorer till enkla hjälpmedel- Steve Jobs hann förändra världen med iPhone och iPad

Leif GW Perssons biografi Betyg  2*av fem  GW vill förklara sig i sedan han blev beskylld av media att lämna ut falsk information i samband med Geijeraffären !-något som vi andra helt glömt…

Percy Barneviks biografi   (Läsvärd  betyg 4* av fem )  – intressant industrihistoria. Barnevik  med sin enorma kapacitet verkade  ta  befälet över alla i sin omgivning och förändrade mycket i industrivärlden och bröt ny global mark under många år i en sån takt att styrelserna  med all säkert inte alltid helt hängde med det får man en stark känsla av.  En rejäl känga får Pieter Wallenberg   som han ansåg övergivit honom när det hettade till kring  pensionsavtalet.  Som läsare ändrar man inte uppfattning om det omdömeslösa pensionsavtalet trots alla tillrättalägganden, förklaringar och 60% återbetalning och  resten  till välgörenhet på gamla dar .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *