Gör din egen hotspot med mobil 3G router sk Mi-Fi

uppdaterad 121001  / Nu finns liknande  batteridriven Router för 4G

Passa på att se joke sidorna

Father bens site är en sk ”multipurpose site” 75% hittar hit med sökning då många av artiklarna ligger högt på google när du söker  25% läser alla jokes och ingår i nätverket ”A good laugh aday  keeps the doc away” Dit når du genom att ligga på maillistan eller att gå direkt till jokessidan 

NU TILL ÄMNET

Nu kan jag äntligen ha samma internetabonnemang för all utrustning med hjälp av Mobile Own Hotspot- (även kallad Mi-Fi av Novatel)

Nu räcker ett internetabonnemang för all utrustning man kan ha som kan koppla upp trådlöst tex den stationära datorn, laptopen, skrivaren ,handdatorn  ,läsplattan , smartphonen  – det som krävs är att all din utrustning kan ansluta till trådlösa nätverk med wlan (wifi ) . Totalt kan 5 st ansluta sig samtidigt

Min lösningen blev  en mobil bärbar router från Huawei som är stor som en mobiltelefon och ett abonnemang för mobilt bredband från Telia och simkortet  sätts i routern

. Finns 2012 i sept motsvarande router med 4G  som klarar även 2G och 3G beroende på täckningen

En router som trådlöst fångar in internet från mobilnätet och återutsänder internet krypterat i form av en egen ”hotspot” där jag kan koppla upp.

Räckvidden på min ”Mobile Hotspot ”är ca 10 meter-den laddas via USB tex dator eller 12V adapter med USB -uttag och dessutom via 220 V- Den har brandvägg och man kan ställa in portarna så att man kan komma åt utrustning bakom Routern från distans- Routern verkar mycket kompetent och batteritiden är 4 timmar.

Jag kan nu alltid ha med mig mitt egna bredband var jag än är  vare sig jag är  hemma , på landet, på och under resa ( i Sverige ) och kan ansluta  via wlan ( WiFi  )dvs trådlös uppkoppling. Kan dela med mig Internet till 4 andra gäster på besök eller som är med på resa.

Jag valde en liten smäcker bärbar batteridriven 3GRouter E5S från Kinesiska Huawei köpt via Telia.  Jag  har 2 års god erfarenhet av en stationär Huawei-3G router tidigare och den nya routern  var lätt att installera och fungerade direkt utan problem. En utmärkt bruxanvisning medföljde  och för att vara Telia var det ovanligt bra med dessutom ett suveränt hjälpavsnitt i form av fördjupad information om inställningsmäjligheter av  routern  sen man loggat in .

Det finns gott om ”hotspots”- ställen där man kan koppla upp tex på hotellrum, flygplatser, offentliga platser men denna lilla”manick” är lätt att ha med sig är bra för man är mer skyddad för intrång i sitt eget nätverk.

Även för novisen är routern mycket lätt att börja använda- perfekt för den som har flera grejor tex en läsplatta, telefon och dator och kanske behov av internet på flera ställen då behövs bara ett internetabonnemang.

Du kan även göra en smart telefon till en 3G router

Läs även min tidigare artikel.

2 reaktioner på ”Gör din egen hotspot med mobil 3G router sk Mi-Fi”

  1. Verkat optimalt. Har nu ett bredbandsmodem, typ kontantkort, från såväl Tele2 som Telia för att koppla upp mig på landet.. Hemma ett bredband från Comhem. Via mobilen, Nokia 5800, kan jag koppla upp mig via Comviq kontant.

    Inte helt klar över vad jag skall ersätta dessa med?

  2. Jag har medvetet det senaste två åren samordnat allt till en leverantör Telia.
    -Vi har förutom bredbandet hemma ,mobilt bredband för landet och mobilt bredband i 2 telefoner. Så nu downsizar antal abonnemang jag efterhand som abonnemangen går ut och försöker med bara mobilt bredband på den mobila routern . Max 10Gb i månaden som Telia har på mobilt bredband bör räcka för våra behov.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *