web analytics

Blogg/Hemside-akuten WordPress

bbhelpdesk7uppdaterad 120312

 

 

1 WORDPRESS ALLMÄNT

wordpress

Jag använder mig av bloggmotorn WORDPRESS som är gratis och kan utformas  både som hemsida och som en blogg

WordPress är ganska lätt att sköta TEKNISKT och LAYOUTMÄSSIGT när man väl fått strukturen på plats – kan du skriva ett email eller använda skrivprogrammet Words  är det inga större problem att börja blogga

Många av mina läsare är seniorer och vet ganska lite bloggar hur man hittar

FAQs ofta frågade frågor av seniorer om en Blogg

WORDPRESS KURSER

Här finns en WordPresskurs på YouTube

Lite om WordPress

Det finns flera installationsmöjligheter vad avser bloggmotorn WordPress i inget av fallen finns nån bloggmotor i den egna datorn utan man är uppkopplad mot en server och gör arbetet med bloggen såväl läsningen av bloggen på servern i direktkontakt med servern.

1 Blogg  direkt på WordPress server som är det lättaste sättet att komma igång tar i princip några minuter att registrera sig och få en bloggadress sen kan man börja.

Du kan lätt börja göra en egen hemsida , börja blogga eller bara utnyttja bloggen och bygga upp en databas tex skriva olika recept och kategorisera dem eller göra en distributionscentral för släkten där man visar bilder för varann-Du kan göra sidan tillgänglig för alla är bara vissa du kan ha den helt hemlig för dig själv – en bloggmotor ger dig fantastiska möjliheter att strukturera din värld eller kommunicera vad du nu vill göra.

Det kostar inget och man kan lägga upp 3GB med filer tex bilder och video så det räcker en bit .

Bra att börja med detta alternativ när bloggen växer kan man lätt överföra den till ett webhotell och då får man lite mer möjligheter med att utveckal sin hemsida i WORDPRESS.

2 WORDPRESS MER AVANCERAT

Blogg i WordPress  på en egen server eller ett webhotell. Det tar lite längre tid att göra installationen 15 min

Jag har nu gjort  några videofilmer som visar hur denna version av WordPress som ligger på server ser ut bakom fasaden ( Versionen under 1 ovan ser annorlunda ut men det återkommer jag till)

Några år gammal wordpress och versionen som ligger på egen server- videon nu på snabbar eserver

1 Rundvandring bland menuerna bakom WordPress

2 Hur man gör för att fixa till högersidan med widgets

TIPS WORDPRESS

Installera Google Analytics  i WordPress ett utmärkt instrument att följa Dina läsares vanor på din blogg-

Om Du behöver hacka lite html för wordpress och inget vet om html kod. Se då denna instruktionsfilm och se här en verbal sammanfattning av filmen.Efter den kan du göra kod av rubriker med länkar som kan användas för att klistras in i wordpress.

När Du sett filmen försök då med ett ännu enklare sätt innan Du ev skaffar ett program . Du kan faktiskt använda Nytt Inlägg eller Ny sida -skriv vad du behöver och lägg in ev länkar och växla sen över till HTML läget och bara kopiera koden – med andra ord du har redan en liten kodare i WordPress!

WORDPRESS AVANCERAT

Tips att få många läsare till din blogg i WORDPRESS en föreläsning från  USA 1 timme

 

På instruktionsfilmerna ser du nåt som rör sig det är inte ohyra det är små guldfiskar som simmar och tillsammans med logotypen finns de för att markera upphovsrätten och copyright. Villkor för användning finns under copyrightfliken ovan till höger

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

A GOOD LAUGH ADAY KEEPS THE DOC AWAY