web analytics

TWO appen vad gör jag när jag upptäckt att Twoo spammar ?

uppdaterad 121023

VARNING ATT ANSLUTA SIG TILL TWOO -EN DUBIÖS DATINGSITE SOM DU BLIR FÖRBANNAD PÅ DÅ DU UPPTÄCKER DERAS DUBIÖSA MARKNADSFÖRINGSMETODER

Läs först här

Det sociala nätverk  TWOO marknadsför sig fult som ett alternativ till Facebook och lurar medvetet människor att ansluta sig och sen skickar TWOO ut Spammail  från adresser i din adresslista i telefonen. I själva verket är det en datingsite som du kanske inte tänkt dig när du registrerade dig.

Har du registrerat dig tex genom att tillåta Facebook login kan du räkna med att dina vänner som är aktiva på Facebook och  de som du frekvent har mailkorrepondens med får spammail från TWOO

Varje gång du är inne på TWO kanske bara du sätter på telefonen kollar appen säkert  om den hittar nya att skicka spam till

Så här gör du om installerat en app från denna skräpsite

Först en review av appen för Twoo

där står bla

Om man använder appen så är nackdelen att den skickar  inbjudningar till personer i kontaktlistan-
 
Father Bens kommentar
Det är samma sak som händer om man registerar sig på på websiten på Twoo via en dator
Du måste  registrera dig först i appen för TWOO  innan mail skickas
Om du förenklat registreringsprocessen  med att använda facebooklogin  då har säkert många som finns är med Facebook och som du har epostadress till fått ett spammail-
Om mail skickas verkar det också som spammailet skickas initialt till dem man mailat mest och senast och  inte alla-
Mail skickas inte från din telefon utan  från TWOO som använder adressernaoch skickar ut därför kallas mailet för SPAM
Man benämner denna typ av action för spamming då det sker utan ens kontroll- inget farligt i detta fall mer än man utsätter sina vänner för en förfrågan att ansluta sig till en kontroversiell site. Om din bild deesutom åker med från Facebook kan det se trovärdigt ut också!
Twoo  marknadsför sig som nåt alternativ till Facebook men är i själva verket en datingsite upptäcker man efter ett tag.
Just från denna typ av site är benämningenr  DatingSpam och är ganska  vanligt florerande nu.
Det förvånar mig att Apple har godkänt TWOOO som en app bland sina produkter då appen  okontrollerat hämtar uppgifter från din adressbok i telfonen och skickar ut mail från sin website -spam.

Vad har hänt  ? Vad man man göra?
1 Har du registrerat dig på Twoo har sannolikt mail gått ut till din adresslista i telefonen som det verkar först till dem du frekvent har kontakt med  men bara till sådana som INTE är med TWOO- varje gång du använder appen söker den sannolikt av och skickar nya spam.
2 Har du bara installerat appen har sannolikt ännu inget hänt –  Du måste först  registrera dig med lösenord även med appen  för att spammingen ska aktiveras- om du inte registrerat dig har heller inga mail  gått ut.
Har du använt Facebook eller någon annat liknande som erbjuds för att förenkla registreringen då är du garanterat registrerad!
3 Kolla med några i din adresslista som ofta  får mail från dig eller är medlem i facebook om det fått spammail  ( den som är med i  TWOO   får inget spam mail längre)- har de inte det kan du känna dig lugn- avinstallera då appen direkt.
4 Avregistrera dig  !  Om det inte går i appen  – logga då in med samma uppgifter  på websiten för TWOO och avregistrera där läs under “om du vill avsluta”    hur man gör där hittar  du också en länk till TWOO- Om du laddat upp bild och annan information ta bort eller ändra till något annat först .Kontot ligger kvar i servern och kan återaktiveras inom 6 mån så set finns skäl att ändrar
Är du ändå inne ladda upp en dummy bild och ersätt ev egen bild och faka texten om det inte går att ta bort innan du avslutar kontot
6 Avinstallera  appen i din  iPhone-eller androidtelefon .
7 Om du vill gå ut med en varning till dina närmaste kontakter att det finns risk att de fått ett spam-mail  där man uppmanar att ansluta till TWOO och ditt namn kan förekomma   får du gärna använda min länk nedan i mailet som förklarar vad det är fråga om. Där finns också   en länk till denna sida .
http://agert.euWorldPress/varning-twoo-ar-ett-dating-spam/  varnar för användning riktat mot dator .
Hoppas att det kan var till nån hjälp

3 reaktioner på ”TWO appen vad gör jag när jag upptäckt att Twoo spammar ?”

  1. Hej,

    Jag är varken med i facebook , twoo eller något annat men däremot så har två av mina vänner gått med vilket medfört att jag fått ett blufmail om att de vill att jag ska gå med. Jag har kastat mailen direkt men får nu en jä….. massa spam till min e-post. Hur gör jag för att bli av med dem? För som jag fattar det av din text så är den riktad till de som gått med i twoo .

    Vänliga hälsningar

    1. Markera spamposten som skräppost så slipper du se dem är väl det enda du kan göra om du inte själv registrerat dig. Har du installerat en app i en smartphone har du nog registrerat dig för att det ska funka då får du följa mina instruktioner och avregistrera dig.Skräpposten försvinner efter en tid.

      1. jag har precis som många andra fått mail av bekanta med text i typ med ‘ kom med i twoo..’ sen har jag mitt i allt fått ett mail från twoo med texten ‘grattis du är nu medlem på twoo’ jag har sedan då plöstligt fått en profil. men det som är mest skrämmande och som ja int förtår hur de gått till är att ja kan fara till twoos hemsida, logga in med min email adress och ett lösenord som jag INTE använder till min mail, hur kan dom fått tag på ett sånt lösenord?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

A GOOD LAUGH ADAY KEEPS THE DOC AWAY