SPÅRVÄG LUND-VERKAR REJÄLT FELTÄNKT

Nu verkar politikerna i Lund helt ha tappat omdömet .

Klicka på bilden till den nya hemsidan för det sk spårvagnsprojektet

spårvagn Lund

1 miljard av skattemedel till detta projekt som siktar 20-40 år framåt innan det kan fullt utnyttjas och som ska köra igång 2014-2017 långt innan kapaciteten kan utnyttjas. Det handlar om täta avgångar om det ska var till nån nytta och initialinvesteringen står inte i rimlig proportion till behovet de närmaaste 20 åren.

Man behöver inte vara trafikplaneringsutbildad för att förstå att Spårvagnsprojektet i sin nuvarande utformning är en felaktig lösning och  en otilfredsställande hantering av skattemedel.

Lund är en småstad i jämförelse  med städer som tex Nice man jämför spårvagnar med –

Nedan en bild från websiten  Spårväg Lund – som visar tänkta spårvagnar- klicka och titta. Varför inte ha energieffektiva bussar i en gräddfil  istället betydligt mer flexibelt och man kan gör mycket innan man ens når 0,5 miljarder

Lund St Laurentegatan

Laurentigatan och resten av spårvägen ut till ESSområdet kan för betydligt mindre medel göras om till gräddfiler för ett effektivt buss-system istället Moderna eldrivna bussar- det finns mycket kunskap om sånt hos de stora globala lastbilstillverkarna Volvo och Scania. Dessutom kan man anpassa busstorleken efter trafikrytmen på ett helt annat sätt det kostar avsevärt mindre och är lika miljövänligt.

spårvagn

5 km spårväg för en miljard….. för så satsade man i Nice och ….

Nu är det  dags att Lundaborna vaknar till och inser realiteterna  att det kommer att kosta  mer än det smakar och att det finns andra lösningar som är lika energieffektiva och kostar betydligt mindre men framför allt är kan anpassas bättre i takt med expansionen de närmaste 40 åren.

TRACKRECORD I LUND

Lunds tekniska förvaltningen har räknat fel på många projekt förr som blivit  avsevärt dyrare än man sagt från början  simhallen, sportarenan ,kommunhuset för att nämna några  stora projekt i närtid.

Det kommunala bolaget Lunds energi har rekordet på 90-talet med  de misslyckade borrningarna efter varmt vatten kmvis ner i marken Det  har skruvat upp taxorna för fjärrvärme rejält i Lund och som nu Lundaborna får betala. Nu  är energitaxorna så höga på fjärrvärmen i Lund  pga alla andra felsatsningar att det lönar sig att investerera i värmepump som bostadsrättsföreningar med fjärrvärme börjar göra i Lund- .1981 hade Lund den billigaste fjärrvärmen i Sverige!!

Politikerna i Lund verkar leva i sin egen drömvärld.

 

2 reaktioner på ”SPÅRVÄG LUND-VERKAR REJÄLT FELTÄNKT”

    1. Hej,
      Instämmer helt med alla negativa kommentarer gällande spårvagnar i Lund. Förstår inte alls att man ens utreder ärendet. Skall Lunds invånare skuldsättas för att pendlare från andra städer skall flyttas från stationen upp till sin arbetsplats. Dessutom är spåvagnen en förlegad teknik som man nu krampaktigt vill skaka liv i. Jag förtvivlas av varmvattenborrningen som idiotförklarades sakkunniga geologer, badhusets reparationsarbete på löpande räkning, kaffeet och nu kommunhuset. Politikerna säger att det är otur men då skall man också sluta att spela med andras pengar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *