Telia smyghöjer avgift bredband våren 2014- Sänk till 10 Mbit/s bra motdrag

Passa på att få ett gott skratt

NU TILL ÄMNET
Telia

Använder Telia bredband via fiberkabel 100/10  innebär 100Mbit/s nedladdning och 10 Mbit/s uppladdning

Jag är stor internetanvändare och laddar upp mycket på servrar  ser på TV och Video den via internet

Fick brev av Telia  maj 2014 att de uppgraderar mig till 100/100 och höjer priset

Jag svarade med att nedgradera till 10/10 och sänker istället priset. I praktiken får jag 14/14 ( 14 Mbit/s nedladdning och lika vid uppladdning ) och det räcker mer än väl till allt jag behöver och flera apparater  kan dessutom vara uppkopplade samtidigt.

Telia bredband 100/100  och högre är kraftfullt överdrivet för de flesta .  99,9% har inte behov av det och onödigt betala för överkapacitet som man inte har nytta av.

Jag har dessutom fyra års erfarenhet av Mobilt bredband Telia på landet med 3G och nu 4G  senaste  2 åren och får där  ut i snitt 7/0,5 ( nedladdning 7 Mbit/s uppladdning 0,5 Mbit/s ) och det räcker även när barnbarnen och andra surfar samtidigt utan att vara störande långsamt

Se upp med Telia -en snårskog av delavtal -Betala inte i onödan för nåt du inte har användning för- pröva alltid först med lägre bandbredd –flaskhalsarna sitter på internet som gör att farten ändå blir låg. Den enda användningen av ett 100/100-nät är att man kan kan vara väldigt många som ser HD film samtidigt i olika apparater. Hur ofta gör man det? I princip aldrig!  Man kan vara 3-4 som blandsurfar på ett 10 /10 nät utan att det blir  störande avbrott i video eller går särskilt långsamt.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *