Vad vet Du om världen idag egentligen?

Nu skall Ni efter Fredrik Härrén   lyssna till    Hans Rosling

  • Årets folkbildare 2006
  • Kunskapspriset 2007

Det går undan nuförtiden på alla områden! Hänger Du med?- Du har nog som de flesta av oss en ganska skev helhetsbild av världen därför att du inte är uppdaterad på alla områden Nyhetsmedia förmedlar ensidiga nyheter om nuet mest från vår egen del av världen. Vi har alla våra föreställningar och helhetsbilder om världen som i många stycken består av gammal kunskap som ibland är helt fel- det gällde för 20 år sen men inte idag!

Vet du vem läkaren Hans Rosling är? Om inte läs om honom på wikipedia innan Du går vidare och ser videon

Hans Rosling  visar på videon  nedan hur man  kan hantera databaser och visa statistik på ett samlat och  lättförståeligt sätt. Man ser på ett överskådligt sätt se hur världen förändras under årtionden på olika områden. Du som hört Fredrik Hären kommer få ytterligare tankeställare av denna video det lovar jag. Föreläsningen är på engelska  och  från Kalifornien men lätt att förstå.

 

Prata om att kombinera känd kunskap på ett kreativt sätt detta är sevärt och lätt att förstå

Vad vet du om Asien och den snabba utvecklingen där- förmodligen väldigt lite– lyssna till  årets talare 2006 Fedrik Härren i ett utmanande föredrag- Visst börjar han få rätt!!

3 reaktioner på ”Vad vet Du om världen idag egentligen?”

  1. Detta var en mycket skciklig presentation med överraskande resultat av grafisk bearbetning av databaser!

  2. Världen är större än du tror. Efter vår Indienresa kontaktade jag SIDA för att höra hur mycket bistånd vi ger till Indien. Svar 80 MSEK till projekt SIDA-mannen ej kunde redogöra för. Det blir mindre än 8 öre per indier. Det finns många indier som tjänar mer än 80 MSEK/år. Indiens medelklass är idag ca 300 miljoner invånare stor, nästan lika många som invånare i hela USA. Befolkkningstillväxten i Indien är per år större än hela den svenska befolkningen.

  3. Feberläget är väl sådär.. var runt 38 då jag kom hem. Men jag knaprar alvedaon mot det och sen inflammationen också. Det är helt okej 🙂 Gymnasiet var toppen, det blir definitivt mitt första valm känns asbra .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *