Spela musik från Spotify trådlöst till stereon

uppdaterad 111130

Passa på att få några goa skratt  idag  gå då  in via min Backdoor

NU TILL ÄMNET

Det är en väldigt snabb utveckling av den trådlösa tekniken nu som ger nya möjligheter att koppla ihop utrustning med enklare handhavande och billigare utrustning och man slipper en massa långa kablar.
Det finns mängder av lösningar som är mer eller mindre flexibla

tradlas Denna lilla trådlösa utrustning från KjelloCo är alldeles utmärkt att överföra musik från datorn till stereoanläggningen eller till kanske till Tvn ( som musikspelare -brukar vara bra högtalare ) – Det behövs bara en ingång för ljud till stereon eller TVn . ( Se nedan)

Sätt sen in USB sändaren i datorn och anslut mottagaren till elnätet och ljudsladdarna till ljudingången på stereoanläggningen. Sätt på mottagardelen med on knappen och tryck på ”para ihop” knappen 3 sek och därefter tryck på ”para ihop” knappen på USB-sändaren. Sen fungerar det. Det finns en kanalväljare om det är störningar men den brukar hitta direkt rätt kanal . Allt det  ljud som du hör på datorn överföres sen trådlöst till stereoanläggningen. Går att ha ha stereon och datorn i olika rum men det kan gå ut över ljudkvaliteten- det bästa är att ha fri sikt mellan dator och mottagaren som är kopplad till  stereon för bästa ljudkvalitet,

En suverän lösning i kombination med tex Spotify där du väljer på nätet vad du vill spela i en spellista och spelar upp på stereon.

Tips Ljudingång

Leta efter line in eller  RCA – anslutning  eller pinnkontakt för ljud in som liknar anslutning hörlurar.Ibland är det en gammal DIN kontakt ex har BeoMaster ofta det då får man skaffa en sladd  med  övergångar till RCA . Två av sladdarna för in ljud till B&O vänster in är vit och höger in är röd-(Ljud ut från B&O via gul och svart kontakt)- B&O har dåliga bruxanvisningar här hittar du massor…  🙂

Erfarenheter 091225 efter 5 veckors använding

Har prövat den mycket med laptop och trådlös överföring  till separata pc-högtalare och trådlöst mobilt internet på olika platser- funkar bäst och med högst ljudkvalitet med ”fri sikt” mellan sändare och mottagare för den trådlösa överföringen  dvs utrustningen i samma rum.

Man kan få det att fungera med datorn i ett rum och stereoanläggningen i ett anat rum .. Har prövat med högtalare  20 meter från datorn och flera väggar emellan och  med öppna dörrar mellan rummen det funkar hyggligt bra-fick flytta mottagaren för att hitta bästa kontakt och bra ljud utan avbrott i överföringen. Det blir klart bäst ljud med  dator och  högtalare i samma rum dock.

Min rekommendation är att använda en laptop och ha stereon eller fristående datorhögtalare av bra kvalitet i samma lokal som laptopen utan väggar emellan – man vill ju trots allt välja musik efter hand och slipper då gå mellan rummen kanske man vill spela in något av det man hör samtidigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.