AVG secure search bra varnare för farliga websidor

VARNING FÖR FARLIGA WEBSIDOR

avgsec

Det mesta av virus idag 2015 kommer från farliga websidor som man surfar till eller får länkar till i supekta mail.

Det finns ett bra tillägg som varnar för farliga sidor innan man ansluts AVG secure search som fungerar utmärkt med Chrome.

AVG secure är ett bra komplement till Microsofts gratis virusprogram Microsoft Security Essentials i Vista och Windows 7 och Defender som finns inbyggt i Windows 8

AVG secure search  också bra komplement till  AVG virusprogram som är ett kompetent gratis virusprogram och  bäst i klassen i tester Kombinationen är lika bra som dyra  men ofta överbeskyddande köpevirusprogram som kan slöa ner datorn.

Det enda man ska komma ihåg med AVG vid uppdatering  av AVG virusprogram  att alltid välja freeversionen om man vill fortsätta använda den mycket kompetenta gratisversionen.

VARFÖR ANVÄNDA CHROME ?

Jag ser på min site fördelningen av webläsare rullande med de senaste 500 besöken och bilden ser ungefär lika ut hela tiden.

Använder själv Chrome sen många år på inrådanoch numera  aldrig  ”Exploder”  pga att Windows Explorer  är integrerat i operativsystemet som alltid läckt som ett såll och som syns i de snart oräkneliga uppdateringarna av säkerhethål i Windows..

webläsare

 

Webläsaren Chrome är mest använd och är långsamt ökande och Explorer är sakta minskande över tiden.

Firefox och Safari anses allmänt som säkra men Firefox anses lite för långsam .

Chrome är framförallt snabb och  anses  säkrare och snabbare än Windows Explorer att använda som Sökmotor på nätet bland de mest använda.

Ingen Webläsare är helt säker . Det finns risk med alla  webläsare och det är viktigt att de hålls uppdaterade till senaste version.

För många tillägg i en webläsare kan öka risken att släppa in skräp om man har otur med något mera okänt tillägg.Många tillägg slöar dessutom  ner webläsaren.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *