Billigaste baspaket med TV kanalpaket 2022

TVPAKET 2021

På Telias hemsida hittar man i dec 2021  bara 2  grundpaket av TV kanaler  LAGOM  299 kr/mån och  STOR 399 kr/mån

TELE2/COMHEMs motsvarande  TVsilver 349 kr/mån TV guld 509 kr/må n

Både Telias och Tele2s  stora TV paket som distribueras på ”gammalt sätt” via kabel o fiber är omoderna 2022 när man enkelt kan komplettera  med  vilka TVkanaler  man vill via Streamingtjänster/Internet  Man behöver ingen smartTV utan det räcker med  TV  med FullHD skärm som kan var 5- 6 år gammal och  ansluten till internet  via  tillsatsen AppleTV eller Chromecast då får man en smartare TV än man kan köpa ny 2022.

TELIA

Telia har ytterligar två paket som man inte hittar lätt på hemsidanl  Läs här i prislistan från slutet av 2021 Prislista_tv_TSP-4163_33 telia

Det ena paketet heter Start 49 kr/mån och det andra BAS 199 kr/mån BAS har funnits tidigare för bara 99 kr/mån

Eftersom  de flesta  2021  klarar sig med  de fria kanalerna och separat abonnerar på Film- och sportkanaler med streaming TV ärTelia START helt tillräckligt .

STARTPAKETET TELIA  bara 49 kr/mån då får man HD på frikanalerna inklusiveTELIAPLAY

Den som idag har ComHem /Tele2 och byter till Telia kan göra ett rejält klipp och få gratiskanalerna i HD för bara 49 kr/mån!! Vill man ha andra kanaler bättre välja bland streamingtjänster via appar och internet

Jag tror att många nöjer sig med ett sådant enkelt abonnemang faktiskt- helt onödigt att betala en massa pengar för stora kanalpaket 2021 med alla streamingTV alternativ som finns och som man kan komplettera ett baspaket med.

TIPS Då TELIAS erbjudande om BASpaket endast gäller nya kunder får den som idag abonnerar först avsluta  sittTelia TV abonnemang och se TV via andra alternativ ett tag och sen återkomma som ny kund..

BASPAKETET TELIA  199 kr/mån kanal 1-12 HD    TELIAplay inkluderat

Detta paket hittar man inte på Telias hemsida men det finns om man frågar efter ett enklare basutbud av TV kanaler via 90200 och supporten och säger att man överväger byta TVleverantör…men man får sitta i kö 1- 1,5 timme…

Jag bytte   på TELIA  från  paket LAGOM  till  paket BAS  med färre kanaaler när jag i december 2021 hittade de billigare paketen .

Jag fick också 50%  rabatt i 6 mån  när jag frågade efter bättre alternativ än LAGOM  då Tele2   hade  Baspaket som är billigare paket än TELIAS LAGOM.

Telia har tagit bort det från hemsidan nyligen i november 2021   det hade kanske varit på kampanj och sålt för bra…. Nu kommer det prishöjningar tyvärr  Men jag fick paketet  10 dec 2021  frö 149kr/mån 12 mån bindning efter att meddelat att mitt alternativ var att byta till Tele2 /comHem som har liknande  bantade paket Det är 150 kr sänkning i månaden under nästa år mot mitt tidigare Teliapaket och jag behöver inte fler kanaler.

Fick först en krystad förklaring via Telias Chat när jag frågade om innehållet i BASpaketet som inte längre fanns på hemsidan och som jag beställt via TELIA dagen innan

ur chatkonversationen

Här kommer innehållet i mailet som jag fick Synd att man missade   erbjudandet 99 kr/mån när det låg på hemsidan .tidigare under hösten.

 

TELE 2 /COMHEM

De erbjudanden Tele 2 /ComHem har är klart sämre

TVBAS  12 kanaler 149kr/mån 12 mån sen 239 kr/mån

TV silver 199 kr/mån 12 mån sen 349 kr/mån

TV guld 299 kr/ mån 12 mån sen 509 kr/mån

Den som har ComHem tjänar mycket på att byta till  Telia om man har den möjligheten i ett fibernät tex.

SVTPLAY

Ett alternativ till finns med appen SVTplay via APPLETV   eller i en app i en Mobilenhet via Chromecast  då kan man se de fria kanalerna 1 2  4  kunskapskanalen etc gratis och i HD och det kostar ingenting. Då kan man helt skippa Telia eller ComHem för sin ”basTV ” och se andra kanaler via appar.

LÄRDOM

GAMMEL TV MED KANALPAKET MED MASSOR AV KANALER VIA TELIA OCH COMHEM  med fiber och kabelnät är PÅ VÄG UT

Den som inser det i tid  kan spara rejält med pengar och  succesivt trappa ned alla onödiga TVkanaler och  succesivt gå över till att se TV via appar istället.

De flesta TV apparater kan enkelt arrangeras för en billig penning att bli smarta och se TVkanaler via appar istället  Då kan man arrangera  egna urval  man är intresserad av än påtvingas TVpaket med  mängder av en massa skräpkanaler man aldrig tittar på.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *