Dax att byta ut datorn 2013?- Lite tips för den aktive senioren 65+

uppdaterad 130107

Passa på att se joke sidorna

Father bens site är en sk ”multipurpose site” 75% hittar hit med sökning då många av artiklarna ligger högt på google när du söker  25% läser alla jokes och ingår i nätverket ”A good laugh aday  keeps the doc away” Dit når du genom att ligga på maillistan eller att gå direkt till jokessidan 

NU TILL ÄMNET

SNART DATORBYTE ?

Om din gamla stationära  dator eller laptop börjar bli 5-6 år gammal eller kanske är äldre då är det hög  tid att byta eller så klarar du dig med en surfplatta som komplement  istället ( se länk längst ned på sidan)

Idag köper man inte en stationär dator utan istället är det en laptop som gäller  och man  lägger inte heller pengar på programvaror i onödan om det inte är  ett specialprogram förståss.

Programvaror för Antivirus, Officepaket ,Bacup, Fotohantering, Videoclipshantering,epost,  lagerutrymme på nätet behöver man inte betala för idag då det finns mängder av gratisalternativ och många är   lika bra och lika lättanvända som dyra köpeprogram. Lägg hellre  pengar på lite mer hårdvara så du får ett trådlöst system– Det mesta av gratisprogram på alla områden  hittar du på  Bossesweb

    

Trådlös WiFi router, trådlös skrivare, trådlös mus, en extern hårddisk matad från en USB-port är hjälpmedel du succesivt kan bygga ut börja med det samtidigt som du byter dator.

 

      

Har du inte en trådlös Router idag så är det på tiden att du skaffar en WiFirouter och ordnar ett trådlöst ätverk och man får en bra brandvägg på köpet- Nu kan du ansluta din bärbara dator  till internet  var du vill i huset dessutom kan flera koppla upp sig på ditt internet samtidigt .S kaffa också en liten extern hårddisk för backup av dina bilder och dokument  – då kan du automatisera bacu på en annan hårddisk.

Jag  har hjälpt många 65+are med råd senaste året – råd som du kan ta del av via länk nedan och du kan  anpassa menyn som jag föreslår efter sina egna behov.

Har uppdaterat  checklistan som passar senioren med datorvana. Du kan sen själv anpassa specifikationen så den passar dig och sticka i handen på någon som kanske hjälper dig att installera och anpassa datorn.

Datorval och programvaror är baserade på min erfarenhet  efter att ha hjälpt många senaste året och du kan naturligtvis ha andra erfarenheter som du vill dra nytta av och lägga till eller ändra. Du kan vara väldigt nöjd med ett köpeprogram och vill inte ändra.

Du anpassar efter dina egna erfarenheter!

 Råd datorköp pdf 2013   för den aktive  senioren 65+

Kanske en  surfplatta räcker för dig ?— då kan du ha den gamla datorn kvar många år till som komplement och uppdatera surfplattan med och gå på banken och se DVD tex- inget dumt alternativ idag med en större platta tex  Samsung ( bredformat) eller iPad lite större som är de bästa.

  

Anm Tidigare förordade jag Open Office men du kan se på kommentaren nedan varför Libre Office nu blivit bättre – har du Open Office redan avinstallera det och ersätt det med Libre Office

En reaktion på ”Dax att byta ut datorn 2013?- Lite tips för den aktive senioren 65+”

  1. Byt ut open office mot libre office i dokumentet (word dokument!). Alla utvecklare bytte program när Oracle tog över , så all nyutveckling sker i libreoffice.

    Bra tips som jag ansluter mig till efter att ha prövat Libre Office en tid /Father Ben

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.