KOPIERA FILM FRÅN DVD och PLAYkanaler på INTERNET för eget bruk

uppdaterad 160706

Läs mer om praktisk videohantering på VIDEOAKUTEN

SEX BRA GRATISPROGRAM  när man hanterar filmer

DVDx

Det är enkelt att kopiera innehållet på en DVD skiva tex en film även om den är kopieringskyddad eller regionmärkt – ibland blir filerna för stora men då går det lätt att krympa dem så de passar en DVD skiva

Det kan vara praktiskt med en bacup till DVDskivan. Är det upphovsrättsligt skyddat material får du göra kopia för eget bruk det kan ingen hindra men du får inte sprida kopior av filerna till andra.

dvddecryptor

1  DVDDECRYPTOR  laddas ned och installeras på datorn  Starta programmet och leta upp DVDskivan med filmen som du placerat i DVD brännaren . Starta sen kopieringen över till datorn.

Här hittar du SetupDVDDecrypter_3.5.2.0 från 2006  eller SetupDVDDecrypter_3.5.4.0 från 2014

När kopieringen av alla filerna på DVDskivan är klar  kan du få besked att dekryperingsfil inte hittas men programmet föreslår något annat som du accepterar och sen dekrypteras alla videofilerna.

På nyare DVDskivor räcker inte DVDdecryptor som inte uppdaterats på några år ahe inrapporterats- en läsare har meddelat att programmet Aunsoft  funkar dec 2015 . Går tydligen att prova innan köp.

Om DVDn inte är krypterad kan det ofta ändå vara svårt att kopiera då filerna ofta inte får plats på en DVD när man försöker kopiera

2 Med Setup DVDDecrypter_3.5.2.0 blir filerna automatiskt anpassade till rätt storlek så de passar en standard DVD och sen kan de brännas eller konverteratill annat format

 3 Gör om (konvertera)   till annat modernare format mp4 med Handbrake innan bränning tex för att spara på USB minne

handbrake

Du kan nu bränna hela mappen på en DVD som du kan spela upp eller ännu bättre  är att konvertera alla filerna till ett mer lätthanterligt format mp4 med Handbrake

Ett mycket bra format för mp4 är sk ”iPad HD” format h264/mp4 1280*720 som kan spelas upp  i  smartphones ,plattor, PC eller TVskärm, strömmas i WiFinät eller via internet. ) Se på bildstorlek i förhållande till mpg2 på bilden i Videoformat man får större upplösning än  mpg2 på en DVD och ungefär samma filstorlek på videofilen med mp4 formatet.

Har du filerna i MP4 kan du lagra filmer på ett USB-minne istället för DVDskivor- Moderna DVDspelare för TVn har inbyggt uppspelningsmöjlighet via USB

I Handbrake bara att leta upp mappen med alla videofilerna från DVD skivan och ange mappen i programmet sen kan du konvertera alla filerna till en videofil .

När du konverterar ska du ställa in så att du får med svensk subtitle /svensk text

svenska2

 

Sen bara att välja var filen skall läggas och konvertera hela filmen ( alla kapitlen) till en mpg fil som kan spelas upp  i dator eller platta

4 Om man vill hämta hem filmer från TVkanaler och SVTplay kan man använda Pirateplay

Är det upphovsrättsligt skyddat material får man göra kopia för eget bruk det kan ingen hindra men man får inte sprida kopior av filerna till andra.

Piratebay har fungerat sämre och sämre med åren då programmet inte uppdateras längre.  Kanske det slutar att fungera så småningom?  Det finns mindre behov av att ladda ned  material från TVkanaler numera då materialet är lätt tillgängligt via mobilt internet

pirateplay

Med piratebayladdar man ner filmer i formatet  mp4 från exvis SVTplay öppet arkiv. En   timmesfilm i högsta kvalitet blir ca 1 GB stor . Program  nedladdat  från piratebay 2016   Hur det funkar 2018 vet jag inte men kan fritt prövas.

Man hittade tidigare i pirate bay allt i arkiven för olika TVkanaler tex SVTplays arkiv och kunde sen klicka sig fram till vad man vill ladda ned-

Pirateplayer är tyvärr  sedan 2015 inte längre uppdaterat i arkiven där ligger inget längre så man får lägga in webadressen själv.

Det går inte att med högerklick   och  klistra in  överföra en kopierad webadress till programmet men följande trix fungerar:

Kopiera webadressen i webläsaren för aktuellt program klistra sen tillbaka  webadressen  i webläsaren igen!! 🙂  Öppna därefter pirateplayer då blir webadressen  inlagd  i pirateplayers hämtruta och hämtning av videofilen kan påbörjas ( funkar med webläsaren Chrome i varje fall).

Man kan namna videon före eller efter hämtning och även ställa in kvaliteten på videon – högsta kvalitet är normalinställningen.

Man kan också  mata in webadressen för hand från playplatsen där videon ska spelas upp    Lite mer tidsödande men funkar också.

Nedladdningen börjar när man klickar på starta nedladdning och man måste klicka på nedladdningar i flik till vänster för att se vad som händer- man kan ha igång flera nedladdningar samtidigt.

Nedladdningen går från 2016 inte så snabbt tar samma tid som att spela in.

Man kan styra i vilken mapp videofilen hamnar som standard hamnar den i C /användare/användarnamn

cP

 

5 Bränna video på skivor på DVD

om man nu fortfarande gör det 2015- bättre att konvertera filen till h264/mp4 HD1280 format och spara på ett USB minne eller ladda upp privat på Youtube om man vill strömma direkt i datorn /TV via Chromecast eller Apples mostvarande elller till datorn

CDXP

CD BurnerXP är en bra väl fungerande brännarprogram

 

6 Den bästa mediaspelaren i en dator är VLC klarar alla format

VLC

Vid uppspelning i dator är  videospelaren VLC  bäst i klassen där kan du enkelt välja om du vill se filmen med svensk undertext eller ej

2 thoughts on “KOPIERA FILM FRÅN DVD och PLAYkanaler på INTERNET för eget bruk

    • Var några år sen jag använde just dvdshrink minns inget trassel det funkade för mig- Jag använde samma version som kan laddas ned idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *