Linked in som senior ?

Linkedin

WIKIPEDIA

Linkedin är en webbtjänst där man kan sköta sitt professionella nätverk. Tjänsten är inriktad på att man ska kunna återknyta kontakten med gamla kollegor. Med hjälp av sitt kontaktnät kan man sedan hitta nytt arbete eller nya affärsmöjligheter.

NÅT FÖR EN SENIOR ?

När man är aktiv är nätverket till god nytta då man har sina kontakter samlade och får nya kontakter kanske hittar ett nytt jobb.

Som senior är LINKEDIN av ringa värde – det finns ingen anledning att gå med som senior för de allra flesta.

 GLÖM DET ! 

Har man varit med i Linkedin sen sina aktiva dagar kan man möjligen vara kvar det  men inser efter några år att nätverket inte passar in längre.

Linkedin använder  lite otillbörliga metoder att sprida mail om uppdateringar i alldeles för stor utsträckning för att få in nya medlemmar i nätverket. Snudd på SPAM tidvis.

MAN KAN HALKA IN PÅ ETT BANANSKAL PÅ LINKEDIN

Om man som senior är ovan vid de olika sociala nätverken är det lätt att bli ”lurad” att gå med om man får ett mail från Linkedin där någon man känner mycket väl är nämnd.

Att pröva nåt nytt är inget fel- så senioren som vill kolla upp vad det är registrerar sig fyller i lite uppgifter men oftast bara en del och undersöker Linkedin och finner ganska snart att det inte passar. Man kanske bara har kvar någon enstaka kontakt i Linkedin- sen faller det hela  i glömska.

VAD HÄNDER SEN ?

Man börjar få mail från Linkedin  där personen man känner  nämns och vad som hänt  med kontakter denne har och samtidigt får man en uppmaning att själv uppdatera sin livshistoria.

Sådana mail skickas ut till alla som ingår i nätverket för personen man  känner.

Som nybörjare på Linkedin ”luras” man också att tro att mailen man får  skickats medvetet av personen man känner bara för att man ska bli mer aktiv!

Men så är det inte för Linkedin vill ju att alla ska bli mer aktiva och få in nya användare så att nätverket blir större.  Mail går ut automatiskt  till alla i ens eget nätverk så fort man ändrat nåt.

HUR GÖR MAN FÖR ATT SLIPPA MAILEN ?

Om man efter en tid inte är intresserad av Linkedin. Logga in  och ta bort det kontot  så kommer inga mail längre därifrån .

Linkedin1

MINA ERFARENHETER SOM VAN DATORANVÄNDARE

Jag använde Linkedin som aktiv innan seniortiden.

Jag gjorde  ”misstaget” att som senior aktivt söka efter kontakter på Linkedin vilket gjorde Linkedin tog alla mina epostadresser och skickade mail till alla mina kontakter i mitt namn –

Många mindre datorovana seniorer finns också i mina kontakter…

När jag sen fick en massa mail från dessa seniorer varför jag tyckte de skulle gå med Linkedin insåg jag misstaget… 🙁

Mailade till alla mina kompisar seniorer i nätverket och bad dem att ignorera Linkedinmail  om de inte villa var med.- och att klassa Linkedinmail som spam- och sen själva avsluta kontot på Linkedin.

SLUTSATS

Var aldrig rädd att pröva på något nytt !

Skapar man ett  nytt konto för att utvärdera och titta på något nytt och sen inte vill använda det radera kontot igen.

Själv raderade jag som senior mitt mångåriga Linkedinkonto den 18 jan 2015 för att jag har liten nytta av det och framförallt för att inte onödigtvis bidra med att sprida SPAM-mail till de som är ointresserade av Linkedin.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *