Genie Timeline bacupprogram – enkelt och bra

Publicerad 120410 uppdaterad 141230

Passa på att se joke sidorna

Father bens site är en sk ”multipurpose site” 75% hittar hit med sökning då många av artiklarna ligger högt på google när du söker  25% läser alla jokes och ingår i nätverket ”A good laugh aday  keeps the doc away” Dit når du genom att ligga på maillistan eller att gå direkt till jokessidan 

NU TILL ÄMNET

Jag hittade programet på den utsökta IT-nyhetssiten IT och äldre 

Har nu använt Genietimeline i snart 3 år- och kontinuerlig bacup av alla filer jag arbetar med på en andra hårddisk och Genietimeline fungerar utsökt bra!

Ett enkelt sätt att hela tiden ha alla  filer sparade på en annan hårddisk utan att man behöver bekymra dig så mycket.

Programmet heter Genie Timeline och är mycket enkelt att hantera och det sköter sig själv i bakgrunden.

Ladda ned och prova gratisversionen som räcker långt- du behöver en extra hårddisk att lägga kopiorna av alla mappar för maximal säkerhet

Jag skaffade betalversionen Homeversion efter att ha provat gratisversionen en kort tid- Betalversionen har mer finesser som jag har nytta av då jag har så stora mängder filer på datorn och har mycket på gång under ändring hela tiden.

Jag har bacup på alla mina Dokument med videofiler under arbete och bilder 45GB – tog 30 min  första gången- sen ligger programmet och bevakar i bakgrunden och backar upp ändringarna efter hand– helt suveränt

Har man en extern hårddisk kan man tex sluta dagen med att ansluta och göra bacup- jag har en extra hårddisk på datorn så jag har ständigt en uppdaterad extrakopia av alla filer på datorn.

Den sparar även på äldre versioner av filer så du kan gå tillbaka  efter en tidslinje ( timeline ..:- ) ) om du sparar så det blivit fel  nån gång  och behöver filen i en äldre version.Det har jag  haft nytta av någera gånger.

Man kan också lägga bacupen på en partition av hårdisken men är då naturligtvis inte lika skyddad ifall  hårddisken skulle krascha så det rekommenderas inte.

Läs mer på IDG som har en bra beskrivning  hur man gör .

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *