Ta bort reklam – använd webläsaren Chrome

Uppdaterad 160117

Passa på att få ett gott skratt innan du försöker fixa bort reklamen  :-)

Tycker du att du får för mycket reklam som poppar upp här och där i webläsaren.

Använder du webläsaren Chrome som är en snabb, säker och bra webläsare kan man ta bort reklamen med ett tillägg till Chrome!

Motsvarande finns för andra webläsare bara att googla

abp

Installera tilägget Adblockplus klicka på bilden sen  slipper då den störande reklamen !

Om du inte lyckas installera tillägget kan det vara ett tecken på att ett Malware hindrar installationen.

Tilläggen i Chrome som finns på datorn syns om man skriver  chrome://extensions/ som webadress överst i webläsaren.

Ibland smyger det sig in tillägg  i Chrome som genererar reklam – Misstänker du nåt sånt tillägg avaktivera det och pröva – Man kan aktivera tillägget sen igen- om åtgärden inte ger effekt.

Fortfarande problem?

Du kan ha fått in sk malware i datorn– Tips hur ta bort malware 

Läs mera här hur du skyddar datorn mot intrång med enkla hjälpmedel

om du  fortfarande har Explorer som webläsare är det hög tid att byta! Explorer är inte en säker webläsare- kallas i fackkretsar för ”Windows Exploder…” 

Ett starkt skäl till Chrome som webläsare  är snabbheten och då ska ska inte ha för många tillägg till webläsaren.

Du kan enkelt importera alla dina favoriter dvs bokmärken till Chrome från Explorer.

 

 

 

6 thoughts on “Ta bort reklam – använd webläsaren Chrome

  • Finns säkert säkerhetshål på alla webläsare men risken att använda Chrome i jämförelse med Explo(d)er är avsevärt mindre. Windows Explo(d)er har alltid läckt som såll då webläsaren integrerad i Windowssystemet som är ett lapptäcke av ofantliga mått med alla sina säkerhetsuppdateringar. Firefox anses som den säkraste webläsaren men också lite långsam-Chrome är tillräckligt säker och avsevärt snabbare.

  • Jag med, reklamer bara väller in !!!! jag har installerat nej till reklam hjälper inte ännu!? facebook har ingen annan reklam än sinn egna??

 1. Taget från webben:

  Många trodde nog att Chrome och Firefox var bland de säkraste alternativen när det kommer till att använda en webbläsare. Analyser från Secunia (S) pekar dock på annat…

  I februari 2014 kunde man ta del av och ladda ned en analytiskt rapport från IT- säkerhetsföretaget (S).

  Rapporten visade då att Opera var den webbläsare som var den säkraste och minst känslig för attacker och potentiella hot, därefter hamnade webbläsaren Safari på en andra plats.

  I bottenstriden slogs det förvånansvärt nog mellan Firefox och Google Chrome, där Firefox tog hem segern som den mest mottagliga och känsliga webbläsaren av dem alla. I väntan på nästan rapport så kan man kanske funderar lite på vad det kan beror på, vilket är väl svårt att peka på, men en faktor som i eftertanke är ganska relativ, är alla de tredjeparts- tillägg och funktioner mm. Dessa tillägg finns i mängder för både Firefox och Google Chrome, där många av dessa är säkerligen mindre bra och kanske t.om utgör ett hot i vissa fall.

  • Secunia konstaterar att det finns risk för intrång när uppdateringar inte gjorts och de räknar antal gånger för olika webläsare.
   Många använder flera webläsare och om andraläsaren är ouppdaterad ökar ju risken.
   Eftersom Chrome är den vanligaste webläsaren används av ca 40% ligger de högt ochså i antal .Explorer 20% Firefox 10% Safari 3% syns i min webstatisk på min site Firefox har nog många som andra webläsare och inte så otfta uppdaterad
   Webläsarna på apple ligger alltid i en klass för sig då hackarna ger sig på Apple i betydligt mindre utsräckning då det är så få enheter,
   Har själv använt Chrome med väldigt få tillägg bla för att Chrome är så snabb AVG har ett gott rykte som virusskyddare och har använt också så i många år.Har på senare åt windows egna virusskydd. Har inte haft några som helst problem orsakat av Chrome och då är jag flitig internetanvändare som prövat det mesta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *