Windows 7 en glad överaskning!

uppdaterat 110525

Efter moget övervägande har jag bytt ut operativsystemet på två HP-datorer dels en 5 år gammal stationär dator med XP 0ch dels en treårig HPlaptop med Vista- Numera Windows 7 Home Premium verkar betydligt bättre än XP och  missfostret Vista.

Då och då finns det uppgraderingar att köpa tex hos Dustin tre licenser för drygt tusen kronor då  tillverkaren säljer ut av ” datumutgångna system” som kan kräva uppemot 70-100 uppdateringar på windows update( tar styvt en timme när datorn uppdaterar)

Konstaterade att det bara tog ca 30  min att installera W7 och sen 1,5 timme att uppdatera windows som datorn skötte  i stort själv .  Sen får man installera de extra program  man använder.

Som jämförelse tog det 6 timmar att återinstallera en HP-laptop med Vista- förmodligen för att det var en Märkesdator där lev integrerat en massa eget- bättre att ha en ren windows-installation utan sånt mög…

Datorerna startar nu  på 1,5 minuter vilket aldrig varit fallet för XP tog alltid  4-5 min och Vista beövde  2-3 minuter.

Det finns inget epostprogram på W7 man kan tex använda Mozilla Firefox och importera inställningarna från outlook express-

Glöm inte att exportera outlook epost sen tipsas i W7 paketet också om ett program att exportera alla inställningar mm man har från XP och Vista.

Jag använder ett 30 tal  olika program och det var bara ett som inte fungerade i W7- Ghost12 som jag använder för bacup- valde Acronis istället efter att ha testat det- lite enklare och funkar utmärkt. Acronis är dessutom betydligt billigare än Norton Ghost om man behöver det för flera datorer.

Använder du XP??   UPPGRADERA !! Du behöver  1 GB RAM- Men säkert bra att ha 2-4 GB RAM. Systemkrav enligt Windows för W7

Gör ingen uppgradering av VISTA!! Det tar för lång tid bättre att spara allt man har på tex en extern hårddisk eller ett USB minne  ,exportera epostkonton och annat enligt ovan och göra sen en nyinstallation!

Passa på att dela hårddisken efter en installation. Om du skall flytta mina dokument gå till C och users (användare) och högerklicka på ditt namn och

När du installerat Windows 7 gör då en delning (partionering ) av hårddisken med shrink (se hjälpen i windows) och använd ca 100 GB utrymme för systemet och program och resten för dina dokument. Läs även här

Paketet med Windows 7 jag köpte innehåller både 32 bitars och 64 bitars version som är snabbare- jag tänker prova 64 bitars versionen också- Med Acroni skan jag spara en kopia av hårddisken och sen göra en ny installation- funkar inte den tar det 30 min att göra en återstäöllning i Acronis så är jag tillbaka rill 32 bitarsversionen igen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.