ARLO Essential kamerautvärdering

uppdaterad 211130 med bra pris på beg Arlo och D-link kameror 

Läroprocessen med övervakningskameror går vidare och lite nytt inför år 5.

Jag började 2017  och använda en gammal mobil

Därefter 2017  ett antal  billiga Dlink kameror köpta på  KJell oCo

2019 dec kompletterade jag med 2 Arlo HD kameror första generationen och som är batteridrivna köpta för ett bra  BlackFridaypris.

Från  2022 och framåt planerar jag byta ut några av första generationens D-linkkameror  och så småningom även de två ARLO kamerorna som är batteridrivna.

Köpte därför  under blackweek 2021 paket med 4 st  Arlokameror med laddbara batterier med 50% rabatt på KjelloCo. 750 kr/kamera som är ett riktigt bra pris . Arlos kameror har proffskvalitet och är enkla att installera och använda det vet jag med respekt sedan 1 år.

Kameran något tyngre än första generationens och har inte magnetfästen och behöver starkare fäste som följer med . Kameran enkel att skruva  i fästet med skruvgänga a la vanlig kamera för fäste i ett traditionellt kamerastativ.

Köpte till några alternativa fästen som gör att jag lätt kan flytta någon kamera snabbt då jag har flera fasta ställen för djurspaning inom WiFi räckvidden.

Tre stora fördelar med denna ARLOkamera

1 Laddbart batteri- batteriet håller 6 månader på en laddning och med erfarenheterna från förra ARLOkameran vars engångsbatterier också skulle hålla 6 mån ( blev 6-7 mån) är det trovärdigt

2 Behöver ingen Hub som mellanlänk för anslutning till WiFi utan kameran kan anslutas  direkt till ett WiFi nätverk.

3 Kan aktivera spotlight på natten och ta övervakningsvideo i färg när det är svart ute om man så vill.

Dessutom kan man samtal mellan kameran ( person vid) och  mobilen ( med ARLO appen)

Dessutom kan man skrämmas  med ljus o  starkt sirenljud  från distans med kameran 🙂 Kan vara bra att skrämmas om man får in vildsvin på tomten…eller kommer på nåt rådjur som käkar tulpanknoppar på våren..

INSTALLATIONSPROCESS

Ladda först batteriet som tar några timmar Ladduttaget finns under liten gummilucka under. Laddkabeln med  USB och microUSB

Man använder appen ARLO och följer installationsvägledningen där och börjar med ett kort tryck på  en liten knapp  på kameran  då blinkar en ledlampa blått sen bara att följa instruktionen.  Det tar  bara några minuter att installera kameran.

Om man vill flytta kameran och installera med en annan router bara att ta bort kameran från ARLO appen och göra om proceduren med den nya routern.

BRA BEGAGNADE ÖVERVAKNINGSKAMEROR

Jag får några kameror över under 2022 och lämnar   funktionsgaranti . Alldeles utmärkta kameror att börja lära sig praktisk användning i vardagen av  övervakningskameror. Det är en läroprocess under flera år,

Vid intresse maila bengt.agert@gmail.com som kan ge lite support efter vägen. 

2  st Dlinkkameror första generation LB 930  med takfäste magnet o förlängningssladdar Kamerorna  är från  2017

Paketpris båda   350 kr eller 200 kr/kamera inkl del tbh

2 st Arlo batteridrivna 6 mån  drifttid batterier med normal aktivitet inkl tillbehör HUB med kabel till routern  – nuvarande batterier båda kamerorna   räcker till  april  2022  ,,6 magnetfästen 1 annat fäste och 2 silikonhöljen   kamerorna i bruk sen  dec 2019

Paketpris 2 kameror med tbh   1000 kr och har jag obrukade batterier kvar säljer jag dem för 75 kr/ omgång  om  4 batterier = 1 kamera för ca 6 mån drift.

4 reaktioner på ”ARLO Essential kamerautvärdering”

  1. Jag behöver byta ut 2 Dlinkkameror första generationen under 2022 och använder de andra två Arlo som utbyteskameror när det är dags för laddning 2022. Det är praktiskt när man bara är en kortstund vid fritidshuset vid tillsynsbesöken vintertid. . När batteriförrådet slut för mina 2 andra Arlo HD första generationen ersätter jag dem under slutet av nästa år enligt liggande plan som kan ändras om nån köper de befintliga Arlokamerorna.

  2. Har läst på lite mer om dessa nu och man verkar bara få spela in video i 3 mån gratis efter köp, sen kostar det 95 kr/månad! Det låter för mig hutlöst att betala nästan 1200 kr/år/kamera.

    1. Nej så illa är det nog inte Det var samma typ av erbjudande för de två ARLO kameror jag redan har och köpte för något år sen. Inspelad video sparas i ungefär en vecka på ARLO servrar innan de tas bort om man inte har ett abonnemang dessutom får man mail med rörelseinspelningar. Om du tänker efter så hade de inte sålt många kameror alls med sådana villkor om man inte ahr nytta av det. De flesta behöver inte så mycket utrymme. Som du ser i min artikel tänker jag sälja av några av mina kameror med viss garanti o support. De båda Arlokamerorna har det gratisutrymme och lagringstid jag nämner .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *