ARLO Essential kamerautvärdering DÅLIG SUPPORT I SVERIGE

Publicerad första gången 24 nov 2021
uppdaterad 230506

Många läser min artikel om ARLO säkert fler som har problem med den svenska supporten

RESUME problem med ARLO senaste halvåret och kass support
En Arlo kamera slutade fungera efter 13 mån och  jag fick den utbytt i en KjelloCompanybutik  Den ville inte ladda längre och det var nåt fel på batteriet antagligen  2 arlokameror skulle återinstalleras en tid efter jag hade avinstallerat dem Det gick inte i androidappen men väl i Appleappen-Jag  lärde mig då att Supporten i Sverige bedrövlig och sidorna med ärendenummer inte gjord för anvöndaren man får ingen feedbac alls i materialet HELT KASS. Det tog mig 2 månader innan jag lyckades få igång Arlokamerorna igen då de finns vid friridshuset  Supporten klarade inte att diskutera problemet utan jag måste vara på plats Det vara bara jag som kunde komma på felet Svenska supporten verkar vara nybörjare alla jag var i kontakt med  Vad som räddade mig var Instruktioner om kameror med tips som finns hos Arlo som är  mycket bra! Likaså den amerikanska supporten on line som jag använt tidigare för några år sen  men den kan man inte använda från Europa längre  utan amerikanskt telefonnummer. Efter detta strul är jag glad att hälften av mina fast anslutna övervakningskameror är D_link som fungerat klockrent i snart 5 år utan behov av en enda supportkontakt!

Läroprocessen med övervakningskameror går vidare

Jag började 2017  och använda en gammal mobil

Därefter 2017  ett antal  billiga Dlink kameror köpta på  KJell oCo som fortfarande är igång utan problem

2019 dec kompletterade jag med 2 Arlo HD kameror första generationen och som är batteridrivna köpta för ett bra  BlackFridaypris.

Från  2023och framåt planerar jag byta ut några av första generationens D-linkkameror  och så småningom även de två ARLO kamerorna som är batteridrivna.

Köpte därför  under blackweek 2021 paket med 4 st  Arlokameror med laddbara batterier med 50% rabatt på KjelloCo. 750 kr/kamera som är ett riktigt bra pris . Arlos kameror har proffskvalitet och är enkla att installera och använda det vet jag med respekt sedan 1 år.

Kameran något tyngre än första generationens och har inte magnetfästen och behöver starkare fäste som följer med . Kameran enkel att skruva  i fästet med skruvgänga a la vanlig kamera för fäste i ett traditionellt kamerastativ.

Köpte till några alternativa fästen som gör att jag lätt kan flytta någon kamera snabbt då jag har flera fasta ställen för djurspaning inom WiFi räckvidden.

Tre stora fördelar med denna ARLO-kamera

1 Laddbart batteri- batteriet ska hålla 6 månader på en laddning och med erfarenheterna från förra ARLOkameran vars engångsbatterier också skulle hålla 6 mån ( blev 6-9 mån) är det trovärdigt

2 Behöver ingen Hub som mellanlänk för anslutning till WiFi utan kameran kan anslutas  direkt till ett WiFi nätverk.

3 Kan aktivera spotlight på natten och ta övervakningsvideo i färg när det är svart ute om man så vill.

Dessutom kan man samtal mellan kameran ( person vid) och  mobilen ( med ARLO appen)

Dessutom kan man skrämmas  med ljus o  starkt sirenljud  från distans med kameran 🙂 Kan vara bra att skrämmas om man får in vildsvin på tomten…eller kommer på nåt rådjur som käkar tulpanknoppar på våren..

Man får meddelanden om kameran kameran plockar upp rörelser

Vill man spela in måste man med denna typ betala ungefär 36euro/år och kamera  eller 120 euro/år  om man har 4 kameror eller fler Det motsvarar ungefär  batterikostnaden för äldre kameror  men man får mer möjligheter vid övervakning o lagring

INSTALLATIONSPROCESS

Ladda först batteriet som tar några timmar Ladduttaget finns under liten gummilucka under. Laddkabeln med  USB och microUSB

Man använder appen ARLO och följer installationsvägledningen där och börjar med ett kort tryck på  en liten knapp  på kameran  då blinkar en ledlampa blått sen bara att följa instruktionen.  Det tar  bara några minuter att installera kameran. Mycket enkelt att installera kameran,

Om man vill flytta kameran och installera med en annan router bara att ta bort kameran från ARLO appen och göra om proceduren med den nya routern.

TEST BATTERI KAMERA

Prov 1

Testat en kamera stående inomhus  i 22 grader för test av batteriet  och kopplar upp till kameran några gånger om dagen

start 24 nov 100% batteri slut 21 dec 82%

— Efter 27 dagars användning  82%  Batteri prognos drift längd batteri  145 dagar  eller 4,8 månader 4,8/6  är 80 % av vad som utlovats.

Prov 2 koll 2 kameror från distans EN ute och EN  inne 

Placerade 2  kameror ute  21 dec de var laddade ca 96 %  Har två kameror kopplade till laddning  en i uterum en inne +10 som jag kan fjärrstyra laddning  via wifibrytare 100 % vid start Gör provet med laddaren frånkopplad,

Räknar med ca 4-6 mån batteritid ute på vintern  och med flera filmningar  när det är kallt och 6-8 mån inne med nästan inga filmningar

Testvärden prov 2 en kamera ute och en kamera inne

  start 21 dec 

avläsning den 22 jan

ute  start 96%     cam a4  79 %  efter   32 dag  17% förbrukn  prognos 188 dag 6 mån

inne  start 100%  cam a1  88%  efter  32dag  12 %  förbrukning prognos  263dag 8,7 mån

STRATEGI  LADDA 4 KAMEROR PÅ DISTANS

Kamerorna finns vid fritidshuset 17 mil bort som besöks ungefär var tredje månad vintertid. Jag kommer att behöva ladda kamerorna minst en gång under vintersäsongen .

2 av kamerorna  är placerade utomhus  utan möjlighet till laddsladd och två av kamerorna under tak o inne med laddmöjlighet  på plats. Kamerorna  inne har ansluts till elnätet via fjärrstyrd wifibrytare När det är dax att ladda batterierna  aktiverar jag WiFi brytarrna  för de 2 kamerorna från distans  och laddningen tar högst 2 timmar .

I denna artikel står lite om WiFibrytaren jag använder sen  flera år

Jag  åker sen till  fritidshuset och flyttar  om kamerorna De nyladdade kamerorna placeras utomhus och de snart urladdade kamerorna  utomhus flyttas till platserna inomhus och ansluts till WiFibrytaren som aktiveras och kameroena kan fortsätta verka Efter 2 tim  avbryter jag laddningen via wifibrytarna. från distans.

ERFARENHETER EFTER 1 ÅR

Man kan räkna med 5  månader drifttid  sen laddar man batteriet några timmar.

Fick problem med en kamera efter 13 månade den bara lade av och försvann ur appen i dec 2022 efter 11 månaders användning . Vid tillsyn av fritidshuset i februari  2023 och samtidig laddning av kamera batterier  tog jag hem kameran. Försökte ladda den men den svarade inte mot laddning särskilt bra och markerade bara urladdad. Förberedde en skriftlig handling där jag gjorde en reklamation av kameran och tog med till KJelloCompany där jag köpt kameran ( via internet) och de godtog reklamationen efter lite provande och jag fick en utbyteskamera.

Erfarenhet andra året 2023

ARLOKAMEROR INTE VÄRDA SITT NORMALA LISTPRIS KÖP BARA ARLOKAMEROR PÅ KAMPANJ ÄR UPPENBART FÖR MIG EFTER NÅGRA ÅRS ANVÄNDNING FRÄMSTA SKÄLET ÄR ATT SUPPORTEN RÖRIG OCH DESSUTOM BEDRÖVLIG I SVERIGE

Tog två kameror ur drift  en tid Kunde sen inte återinstallera dem i androidappen Följde alla instruktioner och gjorde helt rätt vet jag. Problemet var att androidappen inte hittade kamerorna men väl min wifirouter Kamerorna blev inkopplade där såg jag när jag loggade in på routern. Supporten kunde bara gör rutinerna som står i instruktionerna  och var tvungen fråga en ”ingenjör” då de inte kunde mer de hörde aldrig av sig-

Jag löste till slut problemet genom kreativt tänkande Jag laddade ned appen i en Appleprodukt där gick det enkelt att installera de två kamerorna  igen- Sen kunde jag också se dem i androidappen.

Jag fabriksåterställde kamerorna innan anslutning och det är enkelt då jag gjort det minst 25 ggr under denna period när det inte funkat att återansluta pga av en kass app och en kass ARLOsupport Bara hålla inne knappen minst 20 sek till oranga lampan blinkar sen släppa Varenda supportkontakt utgick från att man var idiot och skulle göra om samma sak och klarade inte en tekniskdikussion med en van användare.

Efter detta strul är jag glad att hälften av mina övervakningskameror är D-link som fungerat snart 5 år utan behov av en enda supportkontakt! Skippar nu ARLO molninpelningar- bara intressant en period på vintern för att ha koll på djur på tomten, Dlinkkamerorna anslutna till egne server gör dessutom inspelningsjobbet gratis

 

 

7 thoughts on “ARLO Essential kamerautvärdering DÅLIG SUPPORT I SVERIGE

 1. Jag behöver byta ut 2 Dlinkkameror första generationen under 2022 och använder de andra två Arlo som utbyteskameror när det är dags för laddning 2022. Det är praktiskt när man bara är en kortstund vid fritidshuset vid tillsynsbesöken vintertid. . När batteriförrådet slut för mina 2 andra Arlo HD första generationen ersätter jag dem under slutet av nästa år enligt liggande plan som kan ändras om nån köper de befintliga Arlokamerorna.

 2. Har läst på lite mer om dessa nu och man verkar bara få spela in video i 3 mån gratis efter köp, sen kostar det 95 kr/månad! Det låter för mig hutlöst att betala nästan 1200 kr/år/kamera.

  • Nej så illa är det nog inte Det var samma typ av erbjudande för de två ARLO kameror jag redan har och köpte för något år sen. Inspelad video sparas i ungefär en vecka på ARLO servrar innan de tas bort om man inte har ett abonnemang dessutom får man mail med rörelseinspelningar. Om du tänker efter så hade de inte sålt många kameror alls med sådana villkor om man inte ahr nytta av det. De flesta behöver inte så mycket utrymme. Som du ser i min artikel tänker jag sälja av några av mina kameror med viss garanti o support. De båda Arlokamerorna har det gratisutrymme och lagringstid jag nämner .

    • Ja du har faktiskt rätt då kostar det som tidigare med batterier då man får 7 dagars lagring – Istället för batterikostnad och lagring 7 dagar får man betala 370 kr/år och kamera eller 1500 kr/år för 4 kameror eller fler Inte så farligt ändå det är väldigt bra och driftsäkra utomhuskameror. Har man en kombination av kameror som jag Dlink och Arlo behöver inte alla spela in heller Jag gjorde så bra affär ändå med priset på blackfriday för kamerorna så jag är ändå nöjd.

    • Kan bekräfta efter några månader med Arlo Essential med uppladdningsbara batterier vid fritidshuset att det är helt suveräna kameror som ser långt i mörker och ännu längre i färg med spotlight när det är mörkt. Batteriet räcker 5-6 månader ute i kyla med 2-3 video per dag Inomhus ändå längre. Värt pengarna att betala för molnlagring som kostar lite mer än vad utbytbara batterier kostar för två kameror Då kan jag haka på obegränsat med kameror Nu slipper jag inställning via FTP med bilder o Video på webhotell och allt kan styras från håll utom laddningen som man kan fixa när man bor där på sommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *