BEDRAGARE SOM UPPGER SIG VARA FRÅN TELIA

TELEFONBEDRÄGERI ÄLDRE

RULE 1 Svara inte på telefonsamtal från okända- de du känner syns med namn om du har telefonnumret i mobilen . Vill man seriöst ha kontakt med dig tar man kontakt annan väg tex mail brev sms

RULE 2  Var generellt mycket tuff mot telefonförsäljare och personer som uppger att de representerar ett företag som säger att  du har rätt att få ut pengar  Väldigt mycket skojare ringer- Oanmälda försäljare, telefonförsäljare från förtetag har jag  sen många år som sport att sparka ut inom 30  sekunder.

 

Om du är är äldre och blir uppringd av någon som säger att du  betalt för mycket till Telia 69 kr/mån och ska ha  typ 1698 kr tillbaka . Personen säger sig ringa från ekonomiavdelningen. på Telia gå inte på det om

1 Samtalet kommer fråm okänt nummer

2 Ingen från en  ekonomiavd ringer kl 1852  och berättar   sådant till en kund  Finns  ett sånt grovt systemfel får man  ett brev med en ursäkt och förslag på det ska rättas till det .

3 Ingen seriös aktör ringer   en kund och berättar att du missat en rabatt i nästan två år och ska betala tillbaka –så urbotakorkat – vem köper av sån leverantör??.

4 Självklart frågar den som ringer efter kontonummer och sånt  be  att få ett mail så uppringaren kan verifieras

Jag blev uppringd av en sån filur och  läste lusen av personen och fick henne att tappa masken.

GOOGLA PÅ TELIABEDRAGARE

ETT  EXEMPEL  I VERKLIGHETEN

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *