BESTÄM SJÄLV NÄR WINDOWS UPDATE SKA UPPDATERA I WINDOWS 10

Windowsuppdateringar startar utan att  man vet om det som fast inställning och  uppdateringar går inte att stänga av i  i windows 10 Home. Med några enkla inställningar  kan man dock styra förloppet själv till när det passar.

Det kommer stora uppgraderingar ibland sk servicepack eller som det heter på windows 10 ”kumultativa uppdatering”. Det kan vara flera GB som ska laddas ned och sen installeras.

Om man inte använt datorn på en tid kan en stor uppdatering störa rejält och tar det mesta av  datorns processorkapacitet under  uppdateringen och  tar bandbredd vid nedladdning via wifi och datorn är trögare än vanligt.

GÖR SÅ HÄR FÖR ATT FÅ KONTROLL ÖVER WINDOWS UPDATE

Första inställningen är att ta kontroll över NÄR nedladdning uppdateringen ska börja.

Öppna  Datorinställningar

update0

klicka sen på  Nätverk och Internet  välj sen avancerade alternativ

update2

Ställ in  anslutning med datapriser  

update4

Genom att göra denna inställning meddelar datorn när uppdateringar finns och du får  klicka på en knapp för att uppdateringarna ska börja laddas ned. Du slipper bli störd under arbetemed en trög dator .

Notera Inställningen fungerar bara med internet via wiFi men även om du tar internet med WiFi via  en router ansluten till ett fast nät tex fiberkabel.

Andra  inställningen är att ta kontroll över när installationen ska ske

Öppna  uppdatering och säkerhet i Datorinställningar och klicka på avancerade alternativ

update1

Ställ in ”Meddela om schemalagd omstart krävs”

update3

Nu bestämmer du över  när en uppdatering ska laddas ned – kommer ett automatiskt ett meddelande i datorn som upprepas med jämna mellanrum  tills du gjort nedladdningen.

Du bestämmer också över när uppdateringen ska installeras

update5

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *