Ett innovativt flygplansprojekt

Uppdaterat video 150125
Under slutet av 2014 har företaget fått in de pengar som behövs för att kunna bygga flera plan och har nu inneliggande order på minst ett plan och verksamheten har fått fart i en begynnande serieproduktion av planet,

Eco 1 är ett nytt spännande flygplan med nytänkande

Flygplanet är baserat på ett flygplansprojekt  utvecklat på Flygteknik KTH av teknologer i undervisningen och som övertagits och utvecklats  vidare av en av teknologen Niklas Anderberg  numera professionell flygingenjör med erfarenheter från  flygindustrin både i Sverige och USA. Min gode vän i Rotary Yngve Anderberg känd entreprenör på IDEON  i Lund affärsutvecklar nu tillsammans med sonen Niklas planet som närmar sig en serieproduktion. Det första planet är provfluget , testat och godkänt och ett andra plan med smärre modifikationer för att möta den amerikanska standarden i klassen är under produktion.

Planet är extremt bränslesnålt och mycket aerodynamiskt med goda prestanda och väntas få ett  attraktivt pris och anses utmärkt  för  flygklubbar , privatpersoner och företag.

För produktionsstart krävs ytterligare ekonomiska resurser och företaget är nu i en process att söka finansiella partners som kan bidra med ett investeringskapital på 5 mkr  för de närmaste 2 åren för att starta upp en serieproduktion och företaget beräknas generera en vinst efter 10-15 sålda flygplan 2013-  Läs mera på företagets hemsida

 

Film från  flygning med det lättmanövrerade planet under provflygningarna som ger en härlig flygupplevelse och visar hur enkelt planet är att hantera- Klicka på rutan i nedre högra hörnet för storbildvideo.

Sydsvenskans reportage

.

Företagets provflygning

Mera fakta om projektet

Facebook det senaste

Investbroschyr_

Kundbroschyr

Press_release IdeonInnovation_

En reaktion på ”Ett innovativt flygplansprojekt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.