Gökuret

En kvinna berättade om hur hon kom hem full en kväll och försökte spela smart inför sin man.

”Häromkvällen fyllde min väninna år och jag följde med ut för att ha en riktig helkväll med vårt kompisgäng. Så som vi gjorde förr i tiden innan alla skaffade man och barn. Jag kysste min man på kinden och lovade att jag skulle vara hemma innan midnatt.

Nåja. Timmarna gick och mer än några ett par drinkar slank väl ner, och ett och annat glas vin. Innan jag visste ordet av så var klockan nästan tre på morgonen. Krogen stängde och jag insåg det var dags att åka hem! Vid det här laget ska jag väl erkänna att jag var ganska packad…

Precis när jag kom hem så satte gökuret i hallen igång och gala tre gånger. Jag insåg att min man antagligen skulle vakna till och inse att klockan var tre på morgonen så snabbt som attan så gol jag nio gånger till så att han skulle tro att klockan var tolv.

Jag var faktiskt ganska stolt över att jag varit så snabbtänkt fast jag var stupfull. Jag orkade inte ta en konflikt med honom om något så fånigt. Jag hade ju bara glömt av tiden!

Nästa morgon frågade min man vilken tid jag hade kommit hem. Jag svarade vid midnatt. Han nickade och fortsatte att göra kaffe. Jag hade klarat mig!

När han var klar med kaffet satte han sig vid bordet och sa, ”Vi behöver ett nytt gökur.”

Jasså, sa jag. Varför då?

”Jo, igår natt gol göken tre gånger, sedan sa den ”Oh Shit!”, gol fyra gånger till, fnissade, gol tre gånger till, slog i väggen, gol två gånger för att till sist ramla den ned över vardagsrumsbordet och la av en ljudlig fjärt.”

Ett bidrag från Paul i Provence

En reaktion på ”Gökuret”

  1. Det var det värsta. Jag trodde att det var tuppen som var mest galen. Norröver betyder för övrigt gök detsamma som kask som ju söderöver var polismannens huvudskydd förr. Bobbies i London har dom snyggaste numera och när det gäller en annan finess med UK har de engelska flygvärdinnorna de snyggaste schalarna, som hos Air France ju kallas ami. Aeroflots stabila damer kan inte skryta med något alls.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *