Felix gör det goda godare -90-talsreklam

VÄLKÄNDA  PRODUKTER FRÅN FELIX  90-talet och  tre av dem fortfarande 2019 

MERA FELIXREKLAM

FELIXREKLAM 1988 kontra 2000 talet

FELIX ett välkänt varumärke

FELIX var under nittonhundratalet ett av Nordens 10 mest kända varumärken alla kategorier.  AB FELIX var vid denna tid en stor svenskägd livsmedelskoncern med flera dotterbolag och tillverkning även  i närliggande länder. FELIX  blev under brittiskt ledarskap (Cavenham) starkt marknadsorienterat på 70 talet och var det mest snabbfotade och framgångsrika livsmedelsbolaget i Norden se sista decennierna av 1900talet.

Idag är FELIX endast ett varumärke i norska ORKLA Food. ORKLA köpte upp livsmedelsgruppen Procordia (där AB Felix ingick ) av Volvo i slutet av nittonhundratalet Många andra svenska välkända livsmedels företag ingick i Procordia bla ABBA Önos, Bob . Ekströms  

FELIX gamla produktionsenheter i Sverige utgör fortfarande en stark stomme för produktion av högkvalitativa produkter i ORKLA Food. Eslövsenheten med Gurka ,färdigmat,potatisprodukter , Ketchuptillverkingen i Fågelmara Blekinge och pizzaproduktionen i Vansbro  Dalarna. Många av de gamla marknadsledande produkterna från FELIX-tiden lever fortfarande kvar lika starka.

FELIX symboliserar fortfarande för många svenska konsumenter ett starkt svenskt företag från Eslöv som gör  attraktiva och moderna livsmedel med  hög kvalitet. 

Orkla Food  med huvudsäte i Norge är betydligt mindre känt hos den svenske konsumenten än vad FELIX är.   Dotterbolaget ORKLA Food Sverige  med  huvudkontor för Sverige  i Malmö  har huvudansvaret för försäljning och produktutveckling av ORKLA produkter med bla FELIXprodukter på den svenska marknaden.  Var Felixprodukterna ska tiiiverkas i ORKLAkoncernens många fabriker i Nordeuropa  styrs av ORKLA Food A/S i Oslo .

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *