Microbridge funkar bra via dropbox för spel över internet

Ett utmärkt  Bridgespel på datorn är Microbridge som kan inhandlas hos Bridgeförlaget  för ca 725 kr

Man kan bjuda enligt  svensk standard  det finns många inställningsmöjligheter och man bjuda och spela olika svårighetsgrader- Det har allt ett modernt träningsspel  för bridge ska ha .

Man kan träna själv där datorn hanterar de övriga tre spelarna eller man kan fylla ut de tomma platserna med verkliga spelare i ett nätverk.

Numera kan man spela över intenet också även om det står nåt gammalmodigt om telefonmodem i bruxanvisningen så går det om alla har tillgång till samma lagringsplats i ”molnet” och det finns ju idag vissa möjligheter.

Skaffa dropbox  –ett ställe du kan nå från flera datorer om man är inloggad-du kan skapa en mapp   tex bridge10 som du delar med de som du spelar med och anger deras emailadsress i inställningen för att dela mappen i dropbox – de andra kan då se den mappen i sin droppbox i utforskaren

När man ställer in för internetspel anger man bridgemappen i dropbox som networkfolder på sin dator så blir det rätt-När man sen aktiverar ett spel så fungerar det då programmet i datorn reagerar när det genereras en fil i dropbox från den dator som börjar eller när   ett bud ges eller någon spelar ett stick. En liten fördröjning några sekunder och man får en förvarning på ett bud eller ett stick när ett meddelande dyker upp nere till höger på  skärmen att dropbox har uppdaterats.

Direktkontakt  med Skype är också bra när man spelar och har man en laptop behövs inte hörlurar och mic då man kan använda  hårdvaran inbyggd  mic och högtalare som finns  på en modern laptop.

Man kan var 1-4 som spelar och datorn hoppar in om det fattas spelare- spelare som datorn sköter behöver inte ställas in när man spelar i ett nätverk det sker automatiskt efetr att de som är med valt sina platser.

Här kan du se hur det ser ut i skärmarna när man starta spelet och bjuder och börjar spela

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.